Βαθύ

  • Κοντά στο λιμάνι
  • Αμμώδης παραλία
  • Ήσυχο μέρος

Η θέα που αντικρίζει κανείς κατηφορίζοντας το δρόμο για το Βαθύ είναι συναρπαστική. Σαν κάποιος να έχει ζωγραφίσει ένα μαγικό τοπίο, έναν υπέροχο, απάνεμο κολπίσκο με καταγάλανα νερά, περιτριγυρισμένο από το λευκό των κυκλαδίτικων σπιτιών, τον κόλπο του Βαθιού.  

Φθάνοντας κανείς στο Βαθύ, αφήνει το αυτοκίνητο στο δημοτικό πάρκινγκ και κατηφορίζει στην κεντρική παραλία του οικισμού. Η χρυσή αμμουδιά και τα ρηχά νερά προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για τους μικρούς μας φίλους για ατελείωτο παιχνίδι και κάστρα στην άμμο. 

Δεξιά της κεντρικής παραλίας, μετά το κάτασπρο εκκλησάκι του Ταξιάρχη, βρίσκεται ακόμη μία παραλία. Εδώ το τοπίο είναι πιο γραφικό και θυμίζει ψαροχώρι. Σε αυτή την πλευρά του οικισμού βρίσκεται και το SifnosLiving.

Τι θα βρείτε κοντά...

  • Το εκκλησάκι του Ταξιάρχη
  • Οι παραλίες του Τσόπου

Στη νότια πλευρά του οικισμού βρίσκονται οι παραλίες του Τσόπου, μικροί κολπίσκοι με άμμο και καταγάλανα νερά. Στο Βαθύ υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και mini market που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του οικισμού.

20160910_105622


Δραστηριότητες

  • Μονοπάτια
  • Παραδοσιακά Πανηγύρια
  • Κυκλαδική Γαστρονομία

Για εσάς που διακοπές δεν σημαίνουν μόνο χαλάρωση στην παραλία, η Σίφνος διαθέτει δίκτυο χαρτογραφημένων μονοπατιών (Sifnos Trails), τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε. Το περπάτημα είναι άλλωστε ο καλύτερος τρόπος εξερεύνησης του νησιού.

Κατά την παραμονή σας στη Σίφνο, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα την τοπική παράδοση και κουλτούρα συμμετέχοντας σε κάποιο από τα πανηγύρια που διοργανώνονται στο νησί. Τα πανηγύρια γίνονται συνήθως την παραμονή της εορτής κάποιου Αγίου. Περιλαμβάνουν τον Εσπερινό, αρτοκλασία και στη συνέχεια παραδοσιακό γεύμα και γλέντι υπό τους ήχους των βιολιών και του λαούτου. Ο Ταξιάρχης στο Βαθύ πανηγυρίζει στις 12 Ιουλίου, στις 5 Σεπτεμβρίου και στις 7 Νοεμβρίου.

Αν επισκεφτείτε τη Σίφνο αρχές Σεπτέμβρη, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που διοργανώνεται προς τιμήν του Νικόλαου Τσελεμεντέ, ο οποίος έγραψε τον περίφημο οδηγό μαγειρικής και καταγόταν από τα Εξάμπελα της Σίφνου.

Σας αρέσει η Σίφνος;