2019

Δημιουργώντας το SifnosLiving

Το 2019 πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε το SifnosLiving, ανακαινίζοντας πλήρως τα δωμάτια που κατά την περίοδο 1985-2004 λειτουργούσαν ως Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «Ο ΝΙΚΟΣ» στο Βαθύ.

Παίζοντας με την ομορφιά της απλότητας και τις αρχές της λειτουργικότητας και της άνεσης και σεβόμενοι την ιστορία του κτιρίου και του τόπου, διαμορφώσαμε τα δωμάτιά μας, με στόχο να σας προσφέρουν απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχθούμε.  

1981

Η ιστορία μας

Ήταν το 1981, όταν ο Νικόλαος Σκλάβαινας, εν ενεργεία ναυτικός τότε, αποφάσισε να δημιουργήσει, εκεί που κάποτε βρισκόταν το αγγειοπλαστείο του πατέρα του, ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων.

Το οίκημα, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το SifnosLiving, λειτούργησε κατά την περίοδο 1985 – 2004 ως Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «Ο ΝΙΚΟΣ». Κατά την πρώτη δεκαετία, όταν η πρόσβαση στο Βαθύ γινόταν μόνο με τα καΐκια, οι ανάγκες των δωματίων καλύπτονταν με λάμπες πετρελαίου και ηλεκτρογεννήτρια, η οποία λειτουργούσε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Έρχομαι στη Σίφνο από 6 μηνών, όταν στο Βαθύ δεν υπήρχε δρόμος, ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε οι ανέσεις που αυτό μπορεί να παρέχει. Κατά τη διάρκεια των χρόνων πολλά άλλαξαν, όμως άλλα τόσα έχουν μείνει αναλλοίωτα, όπως η ευγένεια των ανθρώπων, η απλόχερη προσφορά φιλοξενίας, η μυρωδιά του γιασεμιού στα πεντακάθαρα γραφικά στενάκια του νησιού, η απολαυστική σκιά που σου προσφέρουν τα αρμυρίκια στην παραλία, τα πανηγύρια με το παραδοσιακό καλομαγειρεμένο φαγητό…

Αποστόλης

Ήταν το 2000, όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Σίφνο και ένοιωσα τη γοητεία της να με συνεπαίρνει. Τόσα χρόνια μετά, κάθε φορά που βρίσκομαι στο νησί, η Σίφνος με μαγεύει όπως εκείνη την πρώτη φορά.

Σοφία